Kuvat

Osaston 60 vuotisjuhlat 3.9.2016 Turun upseerikerholla.

 

Vetreä 60-vuotias

Turun Kuljetus- ja Öljyhenkilöstö osasto 17 perustettiin 8.4.1956 nimellä Turun Bensiini- ja Öljyalan työntekijät. Kokoukseen osallistui 46 henkilöä. Heistä hengissä on vielä Erkki Kedonpää (tuolloin Virtanen).

Perustavaan kokoukseen vuonna 1956 osallistui muun muassa puheenjohtaja Toivo Andrell, sihteeri Erkki Virtanen (Kedonpää), rahastonhoitaja Paavo Mäkinen, yleisluottamusmies Antti Lempinen sekä Lauri Ristikankare, Väinö Lindberg, Veikko Sipilä ja Väinö Haapasalo.

Ammattiosaston nimi vaihdettiin vuoden kuluttua, 12.4.1957 Turun Piirin Öljyalantyöntekijöiksi ja vielä kolmannen kerran 24.4.2009 Turun Kuljetus- ja Öljyhenkilöstöksi. Osasto sai vahvistusta vuonna 1988, kun Turun Auto- ja Huoltomiehet osasto 111 yhdistyi silloisen Turun Piirin Öljyalantyöntekijöihin.

Ammattiosasto kokoontui kerran kuukaudessa työväentalolla Eerikinkatu 30:ssa. Työväentalo sai väistyä hotelli Cumuluksen tieltä. Seuraavaksi kokoonnuttiin Linnankatu 75:ssä. Nyt osasto hoitaa asioitaan AKT:n Turun aluetoimiston yhteydessä.

Turun Kuljetus- ja Öljyhenkilöstö osasto 17:n jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 170–180, joista maksavia on noin 100. Eniten osaston jäseniä työllistää Kuljetus Peipponen Oy.

Tähän mennessä osastolla on ollut kahdeksan puheenjohtajaa. Nyt puheenjohtajan nuijaa heiluttaa Tapani Rauhala. Sihteerinä tapahtumia kirjaa Soili Leppänen. Hän on toiminut myös osaston puheenjohtajana. Taloudenhoitajana euroja ynnää Kari Mäkiranta.